Complex Regionaal Pijn Syndroom (Dystrofie)

Chronische hoofdpijn

Hoofdpijn kan uw dagelijks leven sterk beïnvloeden. Samen met uw specialistische hoofdpijn therapeut wordt onderzocht waar uw hoofdpijnklachten vandaan komen. Dit is het eerste dat onderzocht dient te worden omdat er verschillende vormen van hoofdpijn zijn (migraine, cervicogene- en cervicomandibulaire hoofdpijn).

Bij de eerste afspraak wordt met behulp van moderne en wetenschappelijke methoden direct de ernst en de soort van uw hoofdpijn bepaald. Vanuit deze metingen wordt een behandelplan opgesteld met als doel uw hoofdpijnklachten zo snel mogelijk verminderen.

De gegeven behandeling is specifiek ontwikkeld voor hoofdpijnklachten. De behandeling bestaat uit een combinatie van persoonlijke behandelingen, oefeningen en begeleiding.

Wanneer u langer dan 6 weken hoofdpijn heeft spreken we van chronische hoofdpijn. Aanhoudende pijn maakt het pijnverwerkingssysteem overgevoelig. Deze overgevoeligheid van het zenuwstelsel is bij hoofdpijn deels een oorzaak voor de aanhoudende pijnklachten. U wordt belemmerd in uw dagelijks functioneren en de hoofdpijn beheerst uw leven. Team Pijn Den Helder behandeld de oorzaak van uw hoofdpijn en begeleidt u in het reguleren van het overgevoelige pijnverwerkingssysteem.