Reuma

Reuma is een chronische aandoening met een grillig verloop: u kunt veel klachten hebben, maar er zijn ook rustige periodes. Bij een gewrichtsontsteking heeft u last van pijn en voelt uw gewricht warm en gezwollen aan. In het begin van de ontsteking is de zwelling vaak nog niet zo zichtbaar. U kunt het dan bijvoorbeeld voelen onder de bal van uw voet tijdens het lopen, u hebt last van stijve vingers of uw handen gaan opzetten. Bij het in een lang aannemen van eenzelfde houding wordt het gewricht pijnlijk en stijf. Het bewegen gaat hierdoor lastig wat een nadelige invloed heeft op uw conditie en spierkracht. Door de steeds terugkerende ontsteking kunt u zich vermoeid of zelfs energieloos voelen. Ook kan de nachtrust verstoord zijn.

Verschillende vormen van reuma zijn, ontstekingsreuma (ziekte van Bechterew(spondyloartritis), artritis psoriaticaen reumatoïde artritis), artrose en pees- en slijmbeursonstekingen.

De oorzaak van reuma is onbekend en kan niet genezen worden. Met een goede behandeling kunnen uw klachten wel verminderen. Pijn Team Den Helder maakt samen met u een programma op maat, met als doel dat uw spieren en gewrichten zo gezond mogelijk te houden. Ook wordt er aandacht besteedt aan het omgaan met de chronische pijn.